YÖS YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI
24.08.2017

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT  BİLGİLERİ

KAZANAN ASİL  ADAYLAR  İÇİN KAYIT TARİHLERİ:

18 – 22 EYLÜL 2017

KAZANAN YEDEK ADAYLAR İÇİN KAYIT TARİHLERİ :

25 – 29 EYLÜL 2017

ASİLLERİN KAYIT TARİHLERİNİN BİTİMİNDEN SONRA KALAN BOŞ  KONTENJANLARIN KAYITLARI YUKARIDA BELİRTİLEN TARİHLERDE WEB SAYFAMIZDA İLAN EDİLECEKTİR.

KAYIT  YERİ :

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER :

1) Diploma Denklik Belgesi. Ortaöğretim (Lise) Diplomasının, Türk Liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (ya da T.C. Büyükelçiliğinden) veya Üniversitelerarası Kurul’dan alınabilecek belge.

2) Diploma. Lise diplomasının aslı ve çevirisi Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı olmalıdır.

3) Not Durum Belgesi (Transkript). T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı  (Transkriptin ülkelerindeki T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan Türkçeye çevrilmiş onaylı kopyasının da transkripte eklenmesi gerekir).

4) Sınav Sonuç Belgesi. Sınav Sonuç Belgesinin aslı, Uluslararası sınav sonuç belgelerinin Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı ve Türkçe çevirisi.

5) Pasaportun Türkçe’ye çevrilmiş, noter veya T.C. Büyükelçiliğinden onaylı fotokopisi.

6) Banka Dekontu. Katkı Payı için öngörülen ücretin ilgili hesaplara yatırıldığını gösteren banka dekontu.(Kesin kayıttan sonra istenecektir.)

7) TÖMER’ den belge (Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Avrupa Dil Portfolyosu (ADP) seviye karşılığı “B2”, “C1” düzeyinde puan aldığını gösterir belge.)

8) Fotoğraf. 4,5cmx6cm ebadında altı (6) adet vesikalık fotoğraf.

9) Maddi Durum Belgesi: Başvuruda teslim edilmemişse adayın kendi geçim masrafını karşılayacak kaynağı sağladığını gösterir belgedir. Öğrenciler geçimlerini kendileri karşılamak zorundadır. Üniversite, yurt dışından gelen öğrencilere burs ya da parasal destek sağlamaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz. Değerlendirme sonunda kabul edilen öğrenci, en geç kayıt anında bu belgeyi getirmek zorundadır. Öğrencinin öğrenim süresince masraflarının karşılanacağının belirtildiği NOTER onaylı taahhütname veya T.C. Büyükelçiliklerinde ve Konsolosluklarında yaptırılan "maddi durum taahhütnamesi".

10) T.C. Vatandaşı iken yabancı ülke vatandaşlığına geçenlerden Mavi Kart fotokopisi.

11) Yabancı ülke vatandaşı iken T.C. vatandaşlığına geçenler ile bu durumda ki  çift uyrukluların durumlarının  devam ettiğini  gösteren nüfus kayıt örneği.