DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS+ & MEVLANA) YABANCI DİL SINAVI
14.11.2018
DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS+ & MEVLANA) YABANCI DİL SINAVI (14 OCAK 2019)
13.11.2018

Uluslararası değişim programlarına (Erasmus+ & Mevlana) başvuracak öğrenciler, başvuru esnasında kullanmak istedikleri sınav sonucunu kendileri beyan edecekler ve dil seviyelerine uygun olarak üniversite tercihi yapacaklardır.

Değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki dil sınavlarından en az birine sahip olmaları gerekir.

1. 2017 ve/veya 2018 Erasmus+ Yabancı dil sınav puanı
  2. YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınav sonucu (son iki yılda alınmış). YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınav listesine ulaşmak için: http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30814109/EsdegerlikTablosu.pdf/

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi biri bulunmayıp, değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi birine sahip olan öğrenciler de bu sınava girebilecektir. Öğrenci, başvuru esnasında hangi dil puanını kullanmak istiyorsa onu beyan etmeli ve belgelendirmelidir.

Sınav; İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacaktır. Öğrenim Hareketliliği’ne başvuracak öğrenciler, bölümlerinin anlaşmalarına göre tercih edebilecekleri üniversitelerin dil kriterlerine uygun olarak sınava girecektir.

Almanca ve Fransızca sınavına sadece tercih edecekleri üniversite Almanya, Avusturya veya Fransa’da bulunan bölümlerin öğrencileri girmelidir. Almanca ve Fransızca sınavı aynı anda yapılacağından, iki sınava birden başvuru mümkün değildir.

Bölümünüzün anlaşmalı üniversiteleri ve bu üniversitelerin dil  kriterleri “İkili Anlaşmalar” sayfasında yer almaktadır.

10 Aralık 2018 tarihinden itibaren aktif olacak "Dil Sınavı Başvuru Formu"nun en geç 30 Aralık 2018 saat 00.00'a kadar doldurulması gerekmektedir. Bu tarih ve saatten itibaren online başvuru sistemi kapanacak olup, başka başvuru alınmayacaktır.

Sınav yeri ve saati Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından ayrıca duyurulacaktır.

Dil sınavı başvurusu yapmak istiyorum.(Bu alandaki başvuru linki 10 Aralık 2018 tarihinde aktif olacaktır)

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.