ESOGÜ ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI BAŞLADI
26.06.2020

ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Adaylar başvurularını online olarak 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında https://ybf.ogu.edu.tr/ adresi üzerinden yapacaklardır.

2. Başvuru için gerekli belgeler, pdf formatında eksiksiz bir şekilde başvuru sistemi üzerinden yüklenmelidir. Eksik belge ile başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3. Elden, kargo, posta, mail ya da fax yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca, başvuru sayfasına yüklenecek olan  fotoğraflar biyometrik fotoğraf özelliklerinde son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Fotokopi çıktısı fotoğraflar kabul edilmez, fotoğraflar jpg formatında olmalıdır.

4. Başvuru sonuçları 07 Ağustos 2020 tarihinde web sayfamızda ilan edilecektir. Bununla birlikte, adaylar başvuru takip numarası ile başvuru sisteminden durumunu takip edebilecektir.

5. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yapacağı işlemler daha sonra web sayfamızda ilan edilecektir.

BAŞVURU SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Uluslararası Sınav, Ulusal Sınav, Lise Bitirme Sınavı ve Diploma Puanından herhangi bir puan türüne sahip adaylar Üniversitemizde Uluslararası öğrenci olabilmek için başvuru yapabileceklerdir.

2. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı uyruklu Yönergesinin 20.maddesi gereğince;  Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrenciler belirlenen dönemlik öğrenim ücretini kayıttan önce öderler. Kayıt tarihleri sırasında dönemlik olarak öğrenim ücretini ödemeyen adaylar kayıt haklarını kaybederler. TÖMER başarı belgesine sahip olmayan öğrenciler; kayıtlı oldukları programın öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdür. Öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. TÖMER başarı belgesine sahip olmayan öğrencilerin ödedikleri öğrenim ücreti müteakip dönem ücretine mahsup edilir. (ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.)

3. Öğrenciler geçimlerini kendileri karşılamak zorundadır; Üniversite, yurt dışından gelen öğrencilere burs ya da parasal destek sağlamaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz.

4. Kayıt hakkı kazanan öğrencilere e-posta yoluyla kabul mektubu gönderilmeyecektir. Yerleşen adaylar kabul mektuplarını başvuru yaptıkları sistem üzerinden görüntüleyeceklerdir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.