ESOGÜ ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK KONTENJAN BAŞVURULARI BAŞLADI
8.09.2020

EK KONTENJAN ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Adaylar başvurularını online olarak 8 Eylül-13 Eylül 2020 tarihleri arasında https://ybf.ogu.edu.tr/ adresi üzerinden yapacaklardır.
  2. Başvuru için gerekli belgeler, pdf formatında eksiksiz bir şekilde başvuru sistemi üzerinden yüklenmelidir. Eksik belge ile başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  3. Elden, kargo, posta, mail ya da fax yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca, başvuru sayfasına yüklenecek olan fotoğraflar biyometrik fotoğraf özelliklerinde son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Fotokopi çıktısı fotoğraflar kabul edilmez, fotoğraflar jpg formatında olmalıdır.
  4. Adaylara yapacakları başvuru sonucunda “Başvuru Takip Numarası” verilecektir. Başvuru Takip Numarası yalnızca bir kez alınabilmektedir. Ayrıca, bu takip numarası online olarak yapılacak tüm işlemlerde gerekli olacağından, aday tarafından özenle saklanmalıdır.
  5. Başvuru sonuçları 30 Eylül 2020 tarihinde web sayfamızda ilan edilecektir.
  6. Kabul mektupları 01 Ekim 2020 tarihinde Başvuru Sistemi üzerinden erişime açılacaktır.
  7. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yapacağı işlemler daha sonra web sayfamızda ilan edilecektir.

Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler İçin Tıklayınız

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Uluslararası Sınav, Ulusal Sınav, Lise Bitirme Sınavı ve Diploma Puanından herhangi bir puan türüne sahip adaylar Üniversitemizde Uluslararası öğrenci olabilmek için başvuru yapabileceklerdir.
  2. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı uyruklu Yönergesinin 20.maddesi gereğince;  Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrenciler belirlenen dönemlik öğrenim ücretini kayıttan önce öderler. Kayıt tarihleri sırasında dönemlik olarak öğrenim ücretini ödemeyen adaylar kayıt haklarını kaybederler. TÖMER başarı belgesine sahip olmayan öğrenciler; kayıtlı oldukları programın öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdür. Öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. TÖMER başarı belgesine sahip olmayan öğrencilerin ödedikleri öğrenim ücreti müteakip dönem ücretine mahsup edilir.

Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız.

1. Öğrenciler geçimlerini kendileri karşılamak zorundadır; Üniversite, yurt dışından gelen öğrencilere burs ya da parasal destek sağlamaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz.
  2. Kayıt hakkı kazanan öğrencilere e-posta yoluyla kabul mektubu gönderilmeyecektir. Yerleşen adaylar kabul mektuplarını başvuru yaptıkları sistem üzerinden görüntüleyeceklerdir.

BOŞ KONTENJANLAR VE YERLEŞTİRME ESASLARI İÇİN TIKLAYINIZ.