2020 DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) KAYIT DUYURUSU

2020 DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ

2020 DGS sonuçlarına göre Üniversitemize yeni yerleşen adaylar, kayıtlarını 9-13 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecektir. E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır (Belge zorunluluğu bulunmayan bölümler için pandemi nedeniyle e-devlet üzerinden yapılması önerilir). E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen başvurarak 9-15 Ekim 2020  tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

KAYIT AŞAMALARI

Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıtları iki aşamadan oluşmaktadır.

*- E-Devlet Üzerinden E-Kayıt veya Şahsen Yapılacak Kayıt

*-Esogü Öğrenci Bilgi Sistemi  Yeni Öğrenci Kaydı (ÖSYM) linkini tıklayarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi alınız.

- E-devlet üzerinden e-kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmelerine veya belge getirmelerine gerek yoktur.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

E-devlet üzerinden e-kaydını ya da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kaydını yaptıran öğrenciler, ekle sil kayıt tarihi olan  (7-13 Ekim 2020) güz yarıyılı ders kayıtlarını yapabilirler, ders kaydını yapmayan öğrenci güz yarıyılı derslerine devam edemeyecektir.
Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler harç ödemeyecektir. Ancak, ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ders kayıtlarını tamamlayabilmek için harç ödemek zorundadırlar. Üniversitemiz Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemelerini QNB FİNANSBANK üzerinden almaktadır. Ancak bu şekilde öğrencinin ödeme yaptığı anda bilgisi kayıt sisteminde otomatik olarak görülebilmektedir. Bu nedenle ödemeler QNB FİNANSBANK Şubelerinden, ATM’lerinden kartlı ödeme ile ve QNB FİNANSBANK İnternet bankacılığından Üniversite Harç Ödeme Menüsü ile yapılabilir. Diğer bankalardan EFT veya Banka havalesi ile yapılan ödemeler anlık olarak takip edilemediğinden kabul edilmeyecektir.
Herhangi bir yükseköğretim programında kaydı olduğu halde Üniversitemiz normal öğretim programına da kayıt yaptıracak olan öğrenciler normal öğretim harcını ödemek zorundadır.

Diğer tüm bilgilere https://kayit.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MUAFİYET SINAVI

Temel İngilizce Muafiyet Sınavı veya Zorunlu hazırlık sınıfı olan öğrenciler Hazırlık Muafiyet Sınavına girebilmeleri için Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasındaki https://ydyo.ogu.edu.tr/ açıklamaları takip etmelidir.

Temel İngilizce Muafiyet Sınavı ve Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınavı Online olacaktır.

Sınav Tarihi : 20.10.2020

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin almak zorunda olduğu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi için  Muafiyet Sınavı uygulanmaktadır. Söz konusu bölümlere yeni kayıt olan öğrenciler  Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Muafiyet sınavına katılabilirler.

Sınavın nasıl yapılacağı hakkındaki açıklamalara  https://enformatik.ogu.edu.tr/  sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

TBTK Muafiyet Sınav Tarihi : 16.10.2020 saat:10.00 da Enformatik Bölümü tarafından DYS üzerinden yapılacaktır.

E-devlet kayıt tercih etmeyen ve şahsen üniversitemize gelerek kayıt olmak isteyen öğrenciler için gerekli belgeler aşağıdadır. E-devlet üzerinden e-kayıt olan öğrencilerin belge getirmelerine gerek yoktur.

Kayıt Belgeleri:

• 6 Adet Fotoğraf
  • Nufus Cüzdanı Fotokopisi
  • Önlisans Diploması Aslı ve Fotokopisi
  • DGS Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı
  • Transkript Türkçe ve varsa İngilizce
  • Ders İçerikleri
  • Heyet Raporu (Ebelik ve Hemşirelik Öğrencileri)
  • Askerlik Hizmetini Tamamlayan yada Muaf olan adaylar için Askerlik Durum Belgesi

UYARI: 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir. Bu durumda olan öğrenciler 2020-2021 bahar yarıyılına kadar mezun olmaları halinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek kayıtlarını yaptırabilecek olup 09-15 Ekim 2020  tarihleri arasında herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

2020 DGS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ HEMŞİRELİK VE EBELİK BÖLÜMÜNE E-DEVLET YOLU İLE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN RAPORLARINI https://ogubs1.ogu.edu.tr/YGiris.aspx ADRESİNDEN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE .PDF FORMATINDA YÜKLEMELERİ, RAPORUN ASLINI İSE KARGO VEYA İADELİ TAAHÜTLÜ POSTA YOLU İLE AŞAĞIDAKİ ADRESE EN GEÇ 24.10.2020 TARİHİNDE ADRESTE OLACAK ŞEKİLDE GÖNDERMELERİ GEREKMEKTEDİR. RAPOR YÜKLEMEYEN VE RAPORU TESLİM ALINAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYIT İŞLEMİ YAPMASI MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI