2020 Mühendislik Tamamlama İle Üniversitemize Yerleşen Öğrenciler Hk.
16.10.2020

2020 MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ

2020 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2020-Mühendislik Tamamlama) Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında veya ESOGÜ Online Kayıt Seçeneği ile yapılacaktır.

1. YOL / Üniversiteye Şahsen Gelerek Kayıt Yaptıracak Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler

• Teknik Eğitim Fakültesi Lisans Diplomasının aslı ve fotokopisi veya Teknik Eğitim Fakültesi Geçici Mezuniyet belgesinin Aslı
  • 2020-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • 4 Adet Fotoğraf
  • Askerlik Hizmetini Tamamlayan yada Muaf olan adaylar için Askerlik Durum Belgesi

Kayıt Tarihleri : 19-23 Ekim 2020

Kayıt Adresi: Öğrenci İsleri Daire Başkanlığı

2. YOL / Esogü Online Kayıt  *-Esogü Öğrenci Bilgi Sistemi  Yeni Öğrenci Kaydı linkini tıklayarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi almanız ve istenen belgeleri yüklemeniz gerekmektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

Normal öğretim programlarına ve ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ders kayıtlarını tamamlayabilmek için harç ödemek zorundadırlar. Üniversitemiz Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemelerini QNB FİNANSBANK üzerinden almaktadır. Ancak bu şekilde öğrencinin ödeme yaptığı anda bilgisi kayıt sisteminde otomatik olarak görülebilmektedir. Bu nedenle ödemeler QNB FİNANSBANK Şubelerinden, ATM’lerinden kartlı ödeme ile ve QNB FİNANSBANK İnternet bankacılığından Üniversite Harç Ödeme Menüsü ile yapılabilir. Diğer bankalardan EFT veya Banka havalesi ile yapılan ödemeler anlık olarak takip edilemediğinden kabul edilmeyecektir.

Herhangi bir yükseköğretim programında kaydı olduğu halde Üniversitemiz normal öğretim programına da kayıt yaptıracak olan öğrenciler normal öğretim harcını ödemek zorundadır.

Diğer tüm bilgilere https://kayit.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MUAFİYET SINAVI

Zorunlu hazırlık sınıfı olan öğrenciler Hazırlık Muafiyet Sınavına girebilmeleri için Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasındaki https://ydyo.ogu.edu.tr/ açıklamaları takip etmelidir.

Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınavı Online olacaktır.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI