Üniversitemize Yeni Kayıt Olan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine (Tömer Hk.)
28.12.2020

-Türkçe Muafiyet Sınavı Hakkında Bilgilendirme-

Üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrencilerin, yerleşmiş oldukları bölüme ait ders kayıtlarını yapabilmeleri için, “Türkçe Yeterlilik Şartını”  yerine getirmeleri gerekmektedir.

Türkçe Muafiyet sınavına girmek isteyenlerin linke tıklayarak, açıklamaları dikkatli bir şekilde okumaları ve sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir.

** Türkçe Muafiyet Sınavı online olarak 30/12/2020 tarihinde yapılacaktır.

** Türkçe Muafiyet Sınavı ile ilgili sorularınız için tomer@ogu.edu.tr e-mail adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkçe Düzeyleri ve Karşılıkları Aşağıdaki Gibidir:

A1-A2 Düzeyi (0-55): Adayın Türkçesi yetersizdir. Bu adaylar yerleştirildikleri yükseköğretim programına kesin kayıt yaptırarak bir yıl izinli sayılıp Türkçe hazırlık kursu aldıktan ve yeterlilik sınavını geçtikten sonra öğrenimlerine başlayabilirler.

B1 Düzeyi (56-70): Adayın Türkçesi şartlı olarak yeterlidir ve kısa zamanda gelişebilir. Öğrenci tercih etmesi halinde öğrenime başlar; ancak Türkçe hazırlık kursu almalıdır. Bu adaylar öğrenime başladıktan sonra Üniversitece belirlenen tarihlerde Türkçe Yeterlik Sınavına alınırlar ve yeterlilik sınavını geçtikten sonra öğrenimlerine devam edebilirler. Bu durumdaki öğrenciler B2 ya da üzeri seviyeyi sağlamak zorundadır.

B2- C1 Düzeyi (71-100): Adayın Türkçesi yeterlidir; öğrenime başlayabilir.

Önemli Not:

Türkçe Düzeyi B1 olup da şartlı olarak ders kaydı yapmak isteyen öğrencilerin, şartlı kayıt dilekçesini doldurarak, bu dilekçeyi linkte belirtilen “Öğrenci Destek Sistemi” üzerinden “Yabancı Öğrenci İşlemlerini” seçip göndermeleri gerekmektedir.