2020 HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE PROGRAMLARA YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU
7.12.2020

2020 ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE ÖĞRETİM YAPAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ

2020 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme sonuçlarına göre Üniversitemize yeni yerleşen adayların, kayıt işlemleri 07-11 Aralık 2020 tarihleri arasında  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında veya ESOGÜ Online Kayıt Seçeneği ile yapılacaktır.

KAYIT AŞAMALARI

Kayıt Tarihleri : 07-11 Aralık 2020

1. YOL / Üniversiteye Şahsen Gelerek Kayıt Yaptıracak Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler

• Lise Diplomasının aslı ve fotokopisi veya Lise Geçici Mezuniyet belgesinin Aslı
  • Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • 12 Adet Fotoğraf
  • Askerlik Hizmetini Tamamlayan yada Muaf olan adaylar için Askerlik Durum Belgesi

2. YOL / Esogü Online Kayıt  *-Esogü Öğrenci Bilgi Sistemi  Yeni Öğrenci Kaydı linkini tıklayarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi almanız ve istenen belgeleri yüklemeniz gerekmektedir.

Esogü Online Kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmelerine veya belge getirmelerine gerek yoktur.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ders kayıtlarını tamamlayabilmek için harç ödemek zorundadırlar. Üniversitemiz Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemelerini QNB FİNANSBANK üzerinden almaktadır. Ancak bu şekilde öğrencinin ödeme yaptığı anda bilgisi kayıt sisteminde otomatik olarak görülebilmektedir. Bu nedenle ödemeler QNB FİNANSBANK Şubelerinden, ATM’lerinden kartlı ödeme ile ve QNB FİNANSBANK İnternet bankacılığından Üniversite Harç Ödeme Menüsü ile yapılabilir. Diğer bankalardan EFT veya Banka havalesi ile yapılan ödemeler anlık olarak takip edilemediğinden kabul edilmeyecektir.

Herhangi bir yükseköğretim programında kaydı olduğu halde Üniversitemiz normal öğretim programına da kayıt yaptıracak olan öğrenciler normal öğretim harcını ödemek zorundadır.

Diğer tüm bilgilere https://kayit.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2020-2021 Öğretim Yılı Güz yarıyılı derslerinin 10. haftasında olmamız nedeni ile isteyen öğrenciler dönemlik akademik izin başvurusunda bulunabilirler. Başvurular ilgili fakülteye dilekçe ile yapılacaktır.

Akademik izin  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 27. maddesinde açıklanmıştır.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI