DERS KAYIT: EKLE -SİL GÜNLERİ
3.03.2021

DERS KAYIT: EKLE -SİL GÜNLERİ

Ekle-Sil işlemi sadece ders kaydı yapmış olan öğrencilere tanınan bir haktır. Akademik takvimde belirtilen ders kayıt süresi içerisinde ders kaydı yapmamış olan öğrencilerin ekle sil günlerinde ders kaydını yapabilmesi için Üniversite Yönetim Kurulunca belirtilen “Geç Kayıt” ücretini yatırması gerekmektedir.
Ders seçimini yapmış olan ve danışman onayını alarak kaydını kesinleştirmiş olan öğrencilerin ekle-sil haftasında ders kaydı için bölümüne gelmesi veya herhangi bir ek işlem yapması gerekmez.

Ekle-sil günlerinde öğrenciler ders kayıt işlemi yapamaz. Eklesil haftasında öğrenci ders kayıtlarında onay veya değişiklik; Birim Yöneticisi, Bölüm Sorumlusu veya Danışman tarafından yapılabilir.

Danışmanın Öğrenci ders kaydında değişiklik yapabilmesi için iki yöntem uygulanır. Bunlar;

1. Ders kaydında değişiklik yapmak isteyen öğrenciler ekle-sil günlerinde danışmanı için ders değişiklik iznini açar ve OGUBS mesaj ile değişikliği açıklayan bilgi notu göndererek ders ekle/sil/değiştir işlemlerini talep eder. İzin açıldığı için, danışman ders kayıt sayfasına girdiğinde derslerde değişiklik yapıp kaydedebilir. Öğrencinin açtığı ders kayıt değişiklik izni Ekle-sil sonuna kadar geçerli kalacaktır.
  2. Öğrenci şifresini danışman ile paylaşır. Öğrenci şifresini yazıp ders kayıt sayfasına giren Danışman ders kaydında değişiklik yapabilir.

Ders kayıt haftası içinde kayıt yapmayan öğrenciler (Üniversitemize yeni kayıt yaptıran tüm öğrenciler hariç) cezalı kayıt yapabilecektir. Danışman geç kayıt cezası olan öğrencilerin kaydını onaylamaz. Danışman öğrenci ders kayıt sayfasına girdiğinde hiç seçilmiş/onaylanmış ders yoksa öğrencinin geç kayıt cezası vardır. Geç kayıt ödemeleri banka çevirim içi sistemler ile bağlantılı değildir. Bu nedenle; geç kayıt cezası ödemesini gösteren dekontun aslı, resmi veya fotokopisi e-posta veya elden kabul edilebilir.

Ekle-sil günleri sonunda danışman onayı olmayan öğrenci kayıtları kesinleştirilmez (iptal edilir).

Öğrenci bilgi sisteminde öğrenci harcı olup ödemesi görülmeyen öğrencinin ders kaydı onaylanmaz...

Geç Kayıt Ücreti: 50 TL

Banka Hesap Numarası: QNB FİNANSBANK 00260-90952089