"ASLI GİBİDİR" Yapılabilecek Olan Belgelerle İlgili Duyuru
22.08.2016

Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 21.07.2010 tarih ve 27/4 sayılı kararı gereği;

31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı resmi Gazetede yayımlanan “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri değerlendirilerek aslı gibidir onayı yapılabilecek belgeler ile yetkili olanlar aşağıda belirtilmiştir.

-Üniversitemiz lisans öğrencilerinin öğrenci dosyalarında bulunan lise diploması,

-Üniversitemiz öğrencilerinin öğrenci dosyalarında bulunan Askerlik Durum Belgesi,

-Üniversitemiz akademik birimlerine teslim edilecek belgelerde, başvuru sahibi istenen belgenin aslını getirmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra yetkili tarafından isim ve unvan yazılarak “aslı gibidir” tasdiki yapılır ve aslına uygun belge, ilgilinin dosyasına eklenir. Başvuru sahibi tarafından e-devlet uygulamasıyla elektronik ortamda doğruluğu teyit edilebilen belgelerin fotokopisini getirmiş ise (nüfus ve SGS bilgileri, ALES, ÜDS, KPDS sınav sonuçları vb.) fotokopisi alınır ve belgenin doğruluğu ve geçerliliği kontrol edildiğine ilişkin not düşülür.

- Fakültelerde Fakülte Sekreteri, Enstitülerde Enstitü Sekreteri, Meslek Yüksekokullarında Meslek Yüksekokulu Sekreteri, Rektörlüğümüzde ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve/veya başkanın görevlendireceği personel yukarıda belirtilen belgelere “Asli Gibidir” işlemini yapmaya yetkili kılınabilecektir.