TR | EN
DEPREM BÖLGESİNDE İKAMET EDEN İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN BAHAR YARIYILI ÜCRET İŞLEMLERİ
16.02.2024

17 Kasım 2023 tarih ve 32372 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7788 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2547 sayılı kanununa geçici madde eklenmiştir. İlgi karar gereği 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında;

  • "Ailesi veya kendisi 08/02/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir Devlet Yükseköğretim kurumunda Örgün öğretim Programına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim ücreti Devlet tarafından karşılanır.
  • Söz konusu öğrencilerden 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumları tarafından öğrencilere iade edilir." denilmektedir.

On-line başvuruda bulunan öğrencilerin ücretleri güncellenmiştir.

Bu kapsamda olup,

  • Harç borcu gözüken ve on-line başvuruda bulunamayan öğrencilerin aşağıdaki belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.
  • Harç ücretini yatırmış olan öğrenciler ise aşağıdaki belgelere ek olarak Harç İade Talep Formu ve dekontları ile birlikte bağlı bulundukları fakültelere müracaat etmesi gerekmektedir.

İstenen Belgeler:

  • İkametgah Belgesi  (E-Devlet Kapısından alınabilir.)
  • Öğrenci Kimlik Fotokopisi

 

Geçici Madde 3. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde; ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır.

Ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden öğrencilerimizin Filistin veya Türk Makamlarından alacak oldukları belgeler (belgeler Türkçe veya Türkçe’ye çevrilmiş olmalıdır)  ile durumlarını belgelemeleri halinde, bahar dönemi için ödeyecek oldukları tutar kadar indirim yapılacaktır.